25.05.2009

“We've really achieved the ideal of what I wanted Microsoft to become.” -Bill Gates, June 2008

Ati ghicit!Astazi vorbim despre Bill Gates;el este prima persoana importanta pentru omenire pe care as vrea sa o prezint.Astfel,avem:


William Henry Gates al III-lea
(n.28 octombrie 1955), cunoscut mai ales ca Bill Gates, este co-fondator (împreuna cu Paul Allen) al Microsoft Corporation. A fost pâna în 2007 omul cel mai bogat din lume (detronat de mexicanul Carlos Slim).

Începe studiile la Lakeside School, una dintre cele mai cunoscute şcoli din Seatle în anul 1967. Din anul 1973 urmează cursurile universitare la Harvard, dar în anul III renunţa la cursuri şi împreună cu Paul Allen, prietenul său din copilarie, înfiinţează compania Microsoft în anul 1977. În anul 1980, Bill Gates realizează prima afacere importantă cu IBM pentru 56.000 dolari. Sistemul de operare MS-DOS este disponibil pe PC-urile produse de IBM. În anul 1985 lansează prima versiune a sistemului de operare Windows. În 1989, lansează Microsoft
Office
, cea mai populară suită de aplicaţii de birou. Din 1986, Microsoft devine companie publică, fiind cotată la bursă. În anul 2000, împreună cu soţia sa, înfiinţează fundaţia de caritate "Bill and Melinda Gates". În anul 2005, regina Marii Britanii îi acordă titlul de "Cavaler al Imperiului Britanic". La 15 iunie 2006, Bill Gates îşi anunţă retragerea din Microsoft, începând cu iulie2008.

2 comentarii:

  1. Nu pot contesta, e unul din cei mai importanti, dar pentru inceput poate era mai bine sa amintesti de cineva care a inventat lucruri mia banale dar foarte folositoare. De acord nu cunoastem pe Ion Popescu, cel care a inventat roata, insa ai prins ideea.
    Dupa mine, omul care a schimbat cel mia mult omenirea, fara sa fiu ipocrit, este Iisus Hristos.
    Oricum, fara Gates acum nu am fi fost ce suntem, deci merita sa fie printre primii in topul tau!

    RăspundețiȘtergere
  2. Din punctul meu de vedere a fost un bun programator si mai mult, un om de afaceri excelent. Nu trebuie sa uitam modul prin care Microsoft a ajuns ceea ce este (vezi conflict Microsoft - Netscape). Las un link si sper sa citesti sa vezi la ce ma refer: http://www.byte.ro/byte97-12/forb.htm . Nu contest ca a dezvoltat lumea calculatoarelor dar nu pot sa trec cu vederea faptul ca unele programe au fost copiate si doar putin imbunatatite. Faptul ca "înfiinţează fundaţia de caritate "Bill and Melinda Gates"" nu schimba faptul ca a distrus firmele mici si probabil vietile altor programatori. Si nu, scopul nu scuza mijloacele. Mie mi-a schimbat total parerea despre el un documentar pe care l-am vazut pe Discovery cu mai multa vreme in urma. Nu mai stiu cum se numeste dar ar fi interesant de cautat si vazut.

    RăspundețiȘtergere