09.06.2009

"Cea mai bună răzbunare este succesul"-Frank Sinatra


Postul de azi este dedicat lui Frank Sinatra.Este unul dintre marii cantereti si actori ai secolului XX.Iata deci cateva date despre el,dar si citate:
Francis Albert „Frank” Sinatra (12 decembrie 191514 mai 1998) a fost un cântăreţ, crooner-[termen provenit din limba engleză, croon - verb, crooner, cântăreţ şi crooning, maniera interpretativă a unui crooner - substantive] şi actor american, laureat al premiului Academiei Americane de Film pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, în 1954, pentru rolul jucat în filmul On the Waterfront.Şi-a început cariera muzicala împreună cu Harry James şi Tommy Dorsey.Sinatra a avut succes solo în anii 40,devenind idolul bobby soxers-ilor.Cariera sa profesională a stagnat în anii 50,dar a revenit in 1954,dupa ce a câştigat premiul menţionat mai sus.
Alte date generale:
CUM S-A APUCAT DE CÂNTAT? Pur şi simplu a cântat, fără să fi învăţat notele muzicale, fără să fi luat vreo lecţie de canto! Singura lui legătură cu muzica de până atunci fusese cântatul la ukulele (n.r. - un instrument originar din Hawai, combinaţie între o chitară de dimensiuni mici şi lăută) pe plajele din New Jersey. Într-o seară a lui 1935, Frank l-a auzit cântând la radio pe Bing Crosby. Atunci i-a spus prietenei lui Nancy Barbato că vrea să devină un interpret cel puţin la fel de celebru precum Crosby.

Criticii au observat, de altfel, că Frank a "furat" de la Bing Crosby stilurile de frazare muzicală. Ani mai târziu, când Sinatra trezise invidia multor cântăreţi americani, idolul Crosby declara: "Frank este genul de artist care apare o dată în viaţă, dar de ce a trebuit să apară în a mea?".

Nimic nu i-a stat în cale ambiţiei lui Frank de a ajunge un mare artist. Luni bune a cântat pe străzi pentru 10 dolari sau o farfurie cu mâncare. Hotărârea i-a adus însă şi răsplata, în 1935: făcând parte din trupa "The Hoboken Four" a câştigat un concurs la radio, "Major Bowes Amateur Hour", şi primii bani ca artist amator: 35 de dolari. Era doar începutul...

A "lansat" de-a lungul vieţii numeroase vorbe de duh. Iată câteva dintre ele:

"Sunt «pentru» orice te ajută să treci noaptea, fie asta o rugăciune, tranchilizante sau o sticlă de Jack Daniels. Dar pentru mine religia este un lucru foarte intim, în care omul şi Dumnezeu merg alături, fără nici un doctor vrăjitor între ei"

"O femeie bine echilibrată este una care are capul gol şi decolteul plin"

"Voi trăi până voi muri"

"S-ar putea să trăieşti până la 100 de ani şi ultima voce pe care să o auzi să fie a mea"

"Cea mai bună răzbunare este succesul"

"Poate că alcoolul este cel mai mare duşman al omului, dar Biblia spune că trebuie să-ţi iubeşti duşmanii"

"Marea lecţie a vieţii este să nu te sperii niciodată de nimeni şi de nimic".


"Cea mai mare ambiţie pe care o am este să transmit lumii ceea ce ştiu"

(Frank Sinatra)


3 comentarii:

  1. mai bine tac si ascult din frank sinatra ;))

    RăspundețiȘtergere
  2. Saluut! Nu e pe subiectul de azi, insa: Multumim ca ai sustinut campania Imbratisari Gratuite la tine pe blog! Iti propunem, daca vrei, sa fii alaturi de Lume Buna si in continuare (lumebuna.ro/vrei-sa-ne-sustii). Iti vom oferi, ca si in cazul proiectului Imbratisari, un semn de recunostinta prin a te pune si noi in blogroll (lumebuna.ro/links).
    Daca iti place proiectul si vrei sa faci mai mult decat un banner, poti scrie pe lumebuna.ro sau sa te implici ca voluntar in proiect (contact mihail.musat@lumebuna.ro).

    O zi minunata!:)

    Rodica (voluntar Lume Buna)

    RăspundețiȘtergere
  3. Era frumos daca scriai si cateva pareri de-ale tale, nu doar copy-paste-uri. Totusi, frumos!

    RăspundețiȘtergere